Elevii români, aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Hila Ovidiu

Olimpicii români prezenţi la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing din China, s-au întors acasă cu o medalie de aur și două mențiuni.

Aflat la a doua participare la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, lotul olimpic al României a cucerit o medalie de aur şi două menţiuni la cea a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată la Beijing, în perioada 21 – 25 iulie.

Medalia de aur a fost obţinută de Dan Mircea Mirea (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), iar menţiunile au fost acordate Iuliei Marinescu (Colegiul Naţional „Unirea” din Turnu Măgurele, judeţul Teleorman) şi lui Vlad Neacşu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Toţi componenţii lotului olimpic sunt elevi în clasa a XI-a.

Anul trecut, la prima participare oficială la această competiţie (Manchester), România şi-a trecut în palmares o medalie de bronz şi două menţiuni. La ambele ediţii, elevii au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, au participat 39 de echipe din 28 de ţări de pe toate continentele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DISPARUTE DE ACASA

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu efectuează verificări pentru identificarea a două tinere, minore, dispărute de la domiciliu. Ambele fete sunt din Ghijasa de Sus şi au plecat împreună în data de 10 iulie 2014, fără a mai reveni. În dimineaţa zilei de 28 iulie, familiile a două minore domiciliate în […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro