Elevii de gimnaziu incep anul scolar fara manuale pe banci

Anul scolar debuteaza inca odata cu stangul! Din cauza licitatiilor intarziate,scolarii nu vor avea nici de aceasta data manuale in prima zi de scoala. Cea mai grava situatie este la clasa a VII-a unde s-au facut schimbari majore astfel incat dascalii nu pot preda nici dupa manualele vechi.

Dupa ce anul trecut  si-au dat cu stangul in dreptul cu tiparirea manualelor, cei de la Ministerul Educatiei repeta operatiunea si in acest an. Cel putin elevii de clasa a VII-a nu vor avea manuale pe banca in prima luna de scoala.

In judetul Sibiu au ajuns parte dintre manuale. Reprezentantii unitatilor de invatamant sunt asteptati la depozite sa ridice cartile astfel incat macar parte din elevi sa inceapa anul scolar cu manuale pe masa.

Licitatiile pentru manuale au fost lansate abia in luna martie a acestui an si au fost in analiza peste 170 de manuale depuse. Au urmat contestatii peste contestatii si, chiar daca s-a desemnat o editura castigatoare, aceasta nu poate face fata volumului mare de carti care trebuie tiparite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tereceri de pietoni iluminate inteligent

Proiect pilot destinat sigurantei pietonilor, implementat la Sibiu. 4 treceri de pietoni din oras sunt de acum iluminate cu LED si sunt mai vizibile pe timp de noapte. Proiectul cu o valoare de 283 de mii de lei a fost implementat dupa ce a castigat finantare prin editia de anul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro