Eleva de nota 10

Hila Ovidiu

Au apus de mult vremurile cand baietii erau specialisti in stiinte exacte. Ne-o dovedeste Iulia, o tanara din Selimbar care se pregateste intens acum pentru faza nationala a olimpiadei de fizica. Tanara spune ca a fost atrasa de stiintele exacte de cand era mica.

19.03.2015 11:02In urma cu o suta de ani, o femeie care sa aiba acces la educatie inalta era o raritate. In urma cu 50 de ani, o femeie care sa razbeasca in lumea stiintelor exacte, era de asemenea considerata un miracol. In zilele noastre insa, femeile si-au dovedit abilitatile iar in unele domenii chiar au reusit sa depaseasca iscusinta masculina. Este si cazul unei eleve de la Scoala din Selimbar. De cand era mica, Iulia, acum eleva in clasa a VIII-a a fost pasionata de toate fenomenele care fac din lumea in care traieste un mecanism perfect. Cu puternice inclinatii spre stiinta, tanara si-a dovedit abilitatile in materie de stiinte exacte. Este mandria scolii in care invata dupa ce s-a calificat de mai multe ori la olimpiada nationala de fizica. Tanara spune ca pentru rezultate de nota 10 se munceste mult, dar satisfactiile sunt pe masura. Mai ales ca pentru ea fizica si chimia nu sunt simple materii la scoala ci adevarate hobby-uri. Olimpiada va avea loc peste doua saptamani. Pe langa concursuri, tanara trebuie sa se pregateasca si pentru Evaluarea Nationala insa crede ca si aici se va descurca de minune. Isi doreste ca atunci cand va mai creste sa devina un fizician de renume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou subprefect la Sibiu

De miercuri seara Prefectura Sibiu are un nou subprefect. Lucian Radu a fost eliberat din functie si inlocuit cu Anca Sandru, fostul purtator de cuvant de la Finante. Guvernul a emis in cadrul sedintei de la mijlocul saptamanii mai multe astfel de ordonante de numire in functie. In sedinta de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro