Educatie pentru adulti

Hila Ovidiu

Nu doar copiii au nevoie de educatie ci… si adultii. Un program de mare amploare desfasurat de Universitatea Lucian Blaga in parteneriat cu specialisti din mai multe tari europene se desfasoara chiar in aceasata perioada la Sibiu. Proiectul isi propune sa ofere alternative educationale si sa imbunatateasca accesul celor care, indiferent de varsta, doresc sa dobandeasca noi competente si sa isi schimbe modul de viata.

Programul GRUNDTVIG vine in intampinarea nevoilor de invatare a adultilor si se adreseaza institutiilor sau organizatiilor care asigura sau faciliteaza educatia acestora. Orice organizatie din domeniul educatiei adultilor, din sistemul formal, non-formal sau informal poate sa participe la programul Grundtvig. Adultul, in sensul programului, este o persoana de peste 25 de ani, sau un tanar sub aceasta varsta, care nu mai este cuprins in sistemul formal de educatie. Proiectul, trebuie sa raspunda provocarilor educationale impuse de imbatranirea populatiei adica, cresterea sperantei medii de viata in Europa.Pana in anul 2013 se preconizeaza acordarea de sprijin financiar pentru cel putin 7000 de persoane. Initiatorii proiectului isi propun sa amelioreze calitatea si sa creasca volumul cooperarii intre organizatiile implicate in educatia adultilor in Europa.  La manifestare au participat si autoritati locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai putini bolnavi de TBC

Avem si vesti bune. Sibienii nu sufera de boli pulmonare. Din fericire media bolnavilor de TBC de la noi din judet este cu mult sub cifra inregistrata la nivel de tara. Sta si Sibiul bine la ceva. La numarul mic  de bolnavi de TBC. La acest capitol din fericire suntem […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro