Ecologistii din Germania vor sa impuna legea casatoriilor homosexuale

Pentru ca social-democratii nu vor sa-si supere partenerii conservatori de coalitie, proiectul de lege privind drepturi egale pentru casatoriile homosexuale este ignorat. Acum ar urma sa actioneze Curtea Constitutionala.

Deputatul ecologist Volker Beck s-a dus la Curtea Constitutionala de la Karlsruhe cu ditamai dosarul sub brat. El a inaintat o plangere la cea mai inalta instanta a Germaniei, pentru ca legislatia privind drepturile egale pentru casatoriile homosexuale sa iasa din blocajul actual. Beck si grupul sau parlamentar vor sa determine, prin ajutorul tribunalului de la Karlsruhe, includerea obligatorie a anularii interdictiei casatoriilor homosexuale pe ordinea de zi a Bundestag. „In legea fundamentala sta scris foarte clar: Bundestagul are dreptul sa analizeze si sa se pronunte asupra proiectelor de lege intr-o perioada de timp rezonabila”, spune Beck hotarat. El este convins ca majoritatea germanilor se pronunta in favoarea „casatoriei pentru toti”.

Proiectul de lege la care se face referire a fost introdus deja in octombrie 2015. Este o varianta foarte apropiata de o alta eleborata de Partidul Stangii in 2013. In acest proiect este criticata „discriminarea simbolica” a parteneriatelor homosexuale si dezavantajarea acestor cupluri mai ales la incercarile lor de a adopta copii. Opozitia vrea ca legislatia sa fie modificata in sensul acceptarii faptului „ca si perechile de acelasi sex au dreptul sa se casatoreasca legal.” O initiativa a camerei superioare Bundesrat, din 2013, urmarea aceeasi directie. Acum nu mai e timp: la sfarsitul lui iunie, actualul Bundestag se va intruni pentru ultima oara inainte de sfarsitul legislaturii. Daca proiectul nu va fi votat, totul trebuie reluat de la zero.

Cai noi in lupta pentru casatoriile homosexuale

Ecologistii sunt iritati de faptul ca proiectul nu a fost analizat in comisia juridica a Bundestagului, ceea ce a facut sa nu ajunga nici pe ordinea de zi, unde ar fi urmat sa fie votat. „Ultimele solicitari au fost amanate de 27 de ori, a devenit deja un ritual in comisia juridica”, spune Katja Keul, specialista in Drept a Verzilor. Este o idee noua acum sa se apeleze la Curtea Constitutionala pentru a sparge aceasta blocada.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS