Eclipsa vizibila partial din Romania

Hila Ovidiu

La mai bine de 15 ani de la ultima eclipsa totala de soare vizibila din tara noastra, romanii au ocazia e retrai partial momentul vineri cand va avea loc un nou astfel de fenomen astronomic. Din tara noastra soarele se va vedea acoperit insa doar in proportie de maxim 60 la suta. Atentie insa! Chiar daca este o eclipsa partiala, ea poate fi urmarita doar cu ochelari speciali. Cei care nu tin cont de aceasta regula risca afectiuni serioase ale vederii.

eclipsaUltima eclipsa de soare a avut loc in vara anului 1999. Astfel de fenomene astronomice au mai avut loc de-a lungul anilor insa nu au fost vizibile de pe teritoriul tarii noastre. Vineri insa iubitorii de astronomie se pot bucura de o noua eclipsa vizibila si din Romania. Soarele va fi acoperit doar partial in tara noastra insa cei din Islanda sau Scotia vor putea urmari o eclipsa solara totala in toata splendoarea. Fenomenul din 20 martie este vizibil din Europa, Asia si Africa. Daca vremea o va permite eclipsa va putea fi vizibila in proportie de 50 la suta din Sibiu. Eclipsa va dura in jur de 2 ore si 20 de minute, iar maximul va fi atins la ora 11.55. Atentie insa!!! Chiar daca vorbim despre o eclipsa partiala, fenomenul nu poate fi urmarit decat cu ochelari speciali. Daca dupa vizionarea eclipsei acuzati dureri de cap si tulburari de vedere adresati-va medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe casatorii

Aproape o mie de cupluri isi unesc destinele anual la Sibiu. In ultimii doi ani numarul casatoriilor a crescut simtitor in timp ce numarul divorturilor a fost in continua scadere. Cei care doresc o ceremonie de stare civila ceva mai speciala pot solicita printr-o cerere scrisa protocolul specific sa fie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro