Dupa 10 ani de absenta, la Sibiu se fac din nou transplanturi osoase

Dupa mai bine de 10 ani de absenta, Spitalul Judetean Sibiu reintra pe harta unitatilor medicale acreditate pentru efectuarea de transplanturi osoase. Joi a avut loc prima operatie de acest gen de dupa acreditare. Sibiul mai are insa de asteptat pana va ideplini si conditiile necesare pentru a deveni banca de oase.

Dupa 10 ani in care transplantul osos a fost subiect tabu la Sibiu, joi s-a facut din nou o astfel de operatie. Pacienta, o femeie cu un defect osos la genunchi, a stat pe masa de operatie cateva ore bune. Interventia chirurgicala a fost realizata de o echipa 8 medici, anestezisti si asistenti condusi de catre doctorul Mihai Roman.

Pacienta este acum in afara oricarui pericol insa urmeaza o perioada de vindecare si apoi un lung proces de recuperare si exercitii specifice. Sansele sale de vindecare sunt insa mari.

Medicii sibieni spun ca interventia realizata joi la Sibiu deschide calea spre noi operatii de transplant osos, operatii complexe care se vor realiza in Clinica de Ortopedie a spitalului sibian.

In urma cu 10 ani medicii sibieni au mai facut transplnt de os. Ba mai mult, aveau chiar si o mini banca ce continea grefe osoase. Modificarea legislatiei in domeniul a luat practic posibilitatea medicilor sibieni de a mai face transplanturi la Sibiu.

Acreditarile necesare pentru reobtinerea dreptului de transplant osos au fost obtinute la mijlocul anului trecut. Pacienta operata saptamana aceasta a primit grefe de os din Banca de Os cu ajutorul Agentiei Nationale de Transplant.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS