Dublu vernisaj la Astra

Hila Ovidiu

Dublu vernisaj vineri la Muzeul Astra. Iubitorii de cultura vor putea vedea in premiera expozitiile Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” şi „Beautiful China”. Deschiderea acestora este programata pentru ora 13.00.

Prin intermediul celor doua expozitii vizitatorii pot patrunde in lumea fascinanta a culturii si civilizatiei chineze. Dublul vernisaj este programat pentru ziua de vineri cu incepere de la ora 13.00. publicul vizitator poate admira fotografii, monede orifinale si artefacte ce apartin culturii chineze. Multe dintre obiecte sunt expuse pentru prima oara la Sibiu. Prin intermediul modenedelor vizitatorii isi pot face o idee despe istoria Chinei din ultimii 3 mii de ani. Istoricii spun ca moneda este o oglinda a transformarilor politice, economice, sociale culturale si artistice suferite de catre societatea chineza de-a lungul timpului. Se disting 3 mari etape in evolutia monedelor chinezesti. Prima dintre ele, cea antica dateaza de la aparitia primei monede si pana in perioada dinastiei Qing, cea de-a doua porneste de la sfarsitul acestei dinastii si se intinde pana in timpurile moderne iar cea de-a treia vizeaza chiar perioada moderna. Cea de-a doua expozitie, intitulata Frumoasa China scoate in evidenta simbolurile deja cunoscute ale acestei tari cu o vasta cultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dupa 10 ani de absenta, Cristian Mandeal revine la Sibiu

Spectacol de vis joi la Filarmonica de Stat Sibiu. Dupa 10 ani de absenta maestrul Cristian Mandeal vine sa incante publicul meloman cu opere de Robert Schumann si Johannes Brahms. Pentru seara de joi Filarmonica sibiana a pregatit publicului un concert de exceptie. Spectacolul va fi dirijat de catre indragitul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro