Donald Tusk, indragostit de Sibiu

Summitul de joi de la Sibiu a aratat intregii lumi fata frumoasa a tarii noastre. Marii lideri europeni veniti aiai centru a a semna “Declaratia de la Sibiu” au fost fascinati de frumusetea orasului de pe Cibin. Cel care a facut deliciul romanilor a fost insa Donald Tusk, presedintele Consiliului European care si-a prezentat parte din discurs in limba romana si a spus ca s-a indragostit de Sibiu.

Pentru o zi, in 9 mai, de Ziua Europei, Sibiul a dat ora exacta pe batranul continent. Pe meleagurile noastre a avut loc un moment istoric! Summitul informal a reunit cei mai importanti lideri ai Europei. Acestia au venit la Sibiu pentru a semna, alaturi de gazda evenimentului, Presedintele Klaus Iohannis,  Declaratia de la Sibiu.

Ulterior intalnirii de maxima importanta, mai marii UE au venit la declaratii. Toti au vorbit despre unitate, despre o justitie libera, despre valori europene care trebuie protejate sau despre dezvoltarea unor programe menite sa protejeze mediul.

Cel care a reusit insa sa ii cucereasca de-a dreptul pe romani a fost insa Donald Tusk. Acesta li s-a adresat romanilor in limba lor.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS