Donald Tusk, indragostit de Sibiu

Summitul de joi de la Sibiu a aratat intregii lumi fata frumoasa a tarii noastre. Marii lideri europeni veniti aiai centru a a semna “Declaratia de la Sibiu” au fost fascinati de frumusetea orasului de pe Cibin. Cel care a facut deliciul romanilor a fost insa Donald Tusk, presedintele Consiliului European care si-a prezentat parte din discurs in limba romana si a spus ca s-a indragostit de Sibiu.

Pentru o zi, in 9 mai, de Ziua Europei, Sibiul a dat ora exacta pe batranul continent. Pe meleagurile noastre a avut loc un moment istoric! Summitul informal a reunit cei mai importanti lideri ai Europei. Acestia au venit la Sibiu pentru a semna, alaturi de gazda evenimentului, Presedintele Klaus Iohannis,  Declaratia de la Sibiu.

Ulterior intalnirii de maxima importanta, mai marii UE au venit la declaratii. Toti au vorbit despre unitate, despre o justitie libera, despre valori europene care trebuie protejate sau despre dezvoltarea unor programe menite sa protejeze mediul.

Cel care a reusit insa sa ii cucereasca de-a dreptul pe romani a fost insa Donald Tusk. Acesta li s-a adresat romanilor in limba lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dupa 10 ani de absenta, la Sibiu se fac din nou transplanturi osoase

Dupa mai bine de 10 ani de absenta, Spitalul Judetean Sibiu reintra pe harta unitatilor medicale acreditate pentru efectuarea de transplanturi osoase. Joi a avut loc prima operatie de acest gen de dupa acreditare. Sibiul mai are insa de asteptat pana va ideplini si conditiile necesare pentru a deveni banca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro