Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul penal privind tăierea ilegală și furtul de material lemnos din Hoghilag

stiri redactie

Relatam în Buletinul de presă din data de 14.11.2019 despre faptul că polițiștii Postului de Poliție Hoghilag au identificat, pe raza ocoalelor silvice Dumbrăveni și Târnăveni, 5 bărbați care aveau asupra lor 34 de cioate de diferite esențe și mărimi, care prezentau urme proaspete de tăiere.

La data de 14 noiembrie, polițiștii din Dumbrăveni au luat măsura reținerii a doi bărbați cercetați în dosarul penal privind tăierea ilegală și furtul de material lemnos de pe raza unui ocol silvic.

În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 12.11.2019, un bărbat din Viișoara a organizat, în mod ilegal, o acțiune de igienizare a unui parchet de exploatare deși această sarcină îi revenea deținătorului autorizației de exploatare. În acest sens, bărbatul a contactat mai multe persoane cu domiciliul în Hoghilag în scopul participării acestora la martonarea (curățirea parchetelor de exploatare forestieră) parcelei exploatate, urmând ca aceștia să fie retribuiți prin primirea de material lemnos în schimbul muncii depuse. Materialul lemnos provenea din doborârea de pe picior al unor arbori care nu purtau cioplajul silvic, care ar fi urmat sa fie doborâți de persoanele angrenate în prestarea silvica. Cinci persoane s-au prezentat la această activitate, iar la finalul lucrărilor, au tăiat, debitat și încărcat în atelajele hipo doi arbori.

Această activitate a continuat și în data de 13 noiembrie, la activitate luând parte și un alt bărbat din Viișoara. Și cu această ocazia, a fost tăiat un stejar, care a fost transportat de bărbatul din Viișoara cu tractorul la domiciliu, moment în care au fost surprinși în flagrant de către polițiștii Postului de Poliție Hoghilag.

Având în vedere aspectele constatate de polițiști, cei doi bărbați din Viișoara, în vârstă de 32 și respectiv, 61 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori (art. 47 cod penal raportat la art. 107 alin.1 lit. d și alin 2 lit. d din Legea 46/2008) și instigare la săvârșirea infracțiunii de furt de material lemnos (art.109 alin.1, lit. c și alin.2 lit. d din Legea 46/2008), respectiv, furt de material lemnos (art. 109 alin.1 lit. a din Legea 46/2008) și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori (art. 47 cod penal raportat la art. 107 alin.1 lit. c din Legea 46/2008).

Alte 3 persoane din acest dosar sunt cercetate penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută de art. 107 alin.1 lit. c din Legea 46/2008 și furt de material lemnos, faptă prevăzută de art. 109 alin.1 lit. a din Legea 46/2008.

Polițiștii din Dumbrăveni continuă cercetările în acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în proxenetism. Polițiștii au descins la 5 locații, 2 pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și 3 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro