DGFP Sibiu rareste numarul contribuabililor activi

Hila Ovidiu

DGFP Sibiu le reaminteste sibienilor ca, persoanele juridice sau orice entitati fara personalitate juridica se declara inactivi de catre organul fiscal competent, prin decizie, daca nu isi indeplinesc nicio obligatie declarativa prevazuta de lege, se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale sau daca organele fiscale au constatat ca nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat.

Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Sibiu, le reaminteste contribuabililor care sunt conditiile in care pot fi declarati inactivi de catre organul fiscal competent. Pentru a fi reactivati, contribuabilii declarati inactivi trebuie sa indeplineasca cumulativ trei conditii. In primul rand trebuie sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege, sa isi indeplineasca toate obligatiile de plata si sa  sa se constate de catre organele fiscale ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat.” Lista contribuabililor inactivi/ reactivati este publicata pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la sectiunea Informatii publice/ Informatii privind agentii economici. Beneficiarii care achizitioneaza bunuri si/sau servicii de la contribuabili declarati inactivi dupa inscrierea acestora ca inactivi in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati, nu beneficiaza de dreptul de deducere a cheltuielilor si a taxei pe valoarea adaugata aferente achizitiilor respective, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita. In conformitate cu prevederile Legii contabilitatii nr. 82 / 1991, documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz. La nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Sibiu sunt declarati inactivi 1.296 contribuabili din tot judetul Sibiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festivalul “Vara Vara Primavara” revine

Cea de-a XVI-a editie a Festivalului- Concurs al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara „Vara, Vara, Primavara” se va desfasura in perioada 21-23 martie la Sibiu. La evenimentul organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, împreuna cu Cercul Militar […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro