DGFP Sibiu isi rotunjeste veniturile in urma inspectiilor fiscale

Hila Ovidiu

In urma actiunilor de control si de inspectie fiscala efectuate de DGFP Sibiu in lunile ianuarie-februarie, au fost stabilite obligatii suplimentare ce depasesc 12.800 mii lei. Totodata au fost instituite 11 masuri asiguratorii cu o valoare de peste 6.300 mii lei.

Inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Sibiu au efectuat in primele doua luni ale acestui an  107 inspectii fiscale generale si partiale, din care 90 la contribuabili persoane juridice si 17 la contribuabili persoane fizice. Totodata, aparatul de inspectie fiscala a efectuat, un numar de 98 de controale inopinate, incrucisate, cercetari la fata locului, din care 83 la contribuabili persoane juridice si  15  la contribuabili persoane fizice. Din aceste actiuni Fiscul si-a rotunjit frumusel veniturile. Pe langa aceste venituri, au fost instituite 11 masuri asiguratorii cu o valoare de 6.370 mii lei, din care 5 la persoane juridice cu o valoare de 4.401 mii lei. Au fost aplicate 37 amenzi contraventionale, din care 36 la persoane juridice, in valoare totala de 69 mii lei. Activitatea de Inspectie Fiscala a calculat, de asemenea, un prejudiciu in suma de peste 300 mii lei pentru care a fost intocmita 1 sesizare penala. In luna februarie, organele de inspectie fiscala au stabilit suplimentar la un singur agent economic, obligatii de plata catre bugetul general consolidat al statului de peste 4.000 mii lei, reprezentand impozit pe profit, taxa pe valoarea adaugata, impozit pe venitul din salarii, impozit pe dividende si contributii de asigurari sociale. Verificarea agentului economic a avut ca punct de plecare nota de constatare si sesizarea penala intocmita de comisarii Garzii Financiare – Sectia Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Femeie de 48 de ani, cercetata pentru furt calificat

O sibianca de 48 de ani este cercetata penal de catre politistii sibieni dupa ce a sustras bunuri in valoare de peste 100 de lei de pe rafturile unui hypermarket. Foamea sau dorinta de un profit rapid a impins-o pe o femeie de 48 de ani din Sibiu sa fure […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro