DGA, 7 ani de activitate

Hila Ovidiu

Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor aniverseaza anul acesta sapte ani de la infiintare. La Sibiu, persoanele care doresc sa sesizeze fapte de coruptie savarsite de lucratorii Ministerului Administratiei si Internelor se pot prezenta la sediul Biroului Judetean Anticoruptie, de pe str. Revolutiei, nr. 4-6.

7 ani de activitate marcheaza Directia Generala Anticoruptie, cea mai temuta structura a Ministerului Administratiei si Internelor. DGA a fost  nfiintata in baza Legii nr.161 din 30.05.2005 si este structura specializata a MAI pentru prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului ministerului. Crearea acestei directii a fost sustinuta de catre Uniunea Europeana, prin acordarea de asistenta din partea unor specialisti din Marea Britanie si Spania, prin Programul PHARE 2002. Printre principalele atributii ale DGA se numara intreprinderea de masuri specifice pentru investigarea infractiunilor de coruptie savarsite de personalul MAI, primirea  plangerilor din partea cetatenilor, organizarea de activitati de testare a integritatii personalului MAI  sau elaborarea de analize de risc si strategice in domeniu. Totodata, DGA indeplineste activitati de politie judiciara, conform legii, dar si activitati de prevenire a coruptiei. La Sibiu, Biroul Judetean Anticoruptie este pregatit sa preia reclamatiile sibienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pana acum le-am dus dorul, acum nu mai scapam de ele!!!

Anul trecut a fost deficitar din punct de vedere al precipitatiilor, iar in 2012 ploile par sa nu se mai termine. Cam asta spun meteorologii sibieni. Specialistii in domeniu spun ca rezerva de umiditate are valor optime in primii 20 de centimetri de sol si valori apropiate de cele normale […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro