Deszapezirea e un lux

Hila Ovidiu

Deszapezirea este un lux pe care Sibiul si-l poate inca permite. Aceasta este opinia primarului Klaus Iohannis. Edilul a dat exemplu mai multe orase din Germania unde curatarea strazilor de zapada nu se mai practica.

Edilul Sibiului spune ca in anumite tari “cu apa calda” orasele cheltuie foarte putin pentru deszapezire. Acesta da exemplu Germania unde in orasele mici deszapezirea aproape ca nu se face deloc. Edilul recunoaste insa ca nu a fost tocmai pe deplin multumit pentru felul in care firmele de deszapezire si-au facut treaba in acest inceput de iarna. Acesta spune ca le-a trimis un avertisment si ca spera ca situatia din teren sa se schimbe in urmatoarele zile. In ceea ce priveste trotuarele nu doar firmele de deszapezire trebuie sa intervina ci si locatarii. Cei care nu isi vor face curatenie pe trotuarul din fata blocului, sau din fata casei vor fi amendati. Edilul le mai da si un sfat celor care cad pe gheata de pe trotuarele nedeszapezite. Pana la aceasta ora Serviciul de Administrare a Domeniului Public a impartit un numar de 300 de instiintari cetatenilor care au obligatia de a-si curata trotuarele. Cei care nici dupa instiintare nu au deszapezit au primit avertismente scrise. Pana la momentul de fata au fost emise 7 astfel de avertismente. Cei care nici in urma acestora nu vor da dovada de simt civic vor primi amenda. La randul lor cei de la Politia Locala au aplicat un numar de 314 avertismente verbale si 9 scrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Brazi confiscati

Aproape 900 de brazi au fost confiscati de catre politistii sibieni in ultimele 24 de ore. Prima captura a fost facuta de catre politistii din Selimbar iar cea de-a doua de catre cei din Porumbacu de Jos. Barbatii care nu au putut prezenta actele de provenienta a pomilor de Craciun […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro