Despre arta fericirii. 25 de lectii pentru a invata cum sa traiesti fericit Christophe Andre

admin

arta fericiriiPentru a fi fericit ai nevoie de bunăstare, de sănătate, de iubire, şi de câte şi mai câte, spunem adesea. Aşteptăm ca fericirea să ne fie dată din afară, de ceilalţi, de circumstanţe. Fericirea pare să fie astfel un viitor promis, o aspiraţie, niciodată o realitate. De aceea, o conştientizăm adesea de-abia după ce ne-a părăsit, mai mult ca pe un regret al volatilităţii sale.
Christophe André ne arată însă că fericirea este o artă, şi chiar o „ştiinţă”, fericirea se învaţă. În „lecţiile” sale despre fericire, fiecare având drept pretext un tablou celebru, autorul ne ajută să pătrundem calitatea ei simplă, ce se regăseşte în viaţa de zi cu zi. De la primii paşi ai copilului care descoperă lumea şi pentru care fiecare moment este un început de drum şi până la împăcarea cu sine de dinaintea morţii, nestematele fericirii se află la îndemâna noastră şi ţine numai de noi să le vedem şi să le culegem.

• 25 DE TABLOURI PENTRU A ÎNŢELEGE FERICIREA
• 25 DE LECŢII PENTRU A ÎNVĂŢA SĂ TRĂIEŞTI FERICIT

Nu ştiu să spun ce m-a atras către pictură: poate profesia mea de psihiatru, poate înclinaţia mea spre intimitate, poate interesul meu faţă de psihologie. Însă aş dori să vă provoc la această experienţă: uitaţi-vă la un tablou, priviţi-l în tăcere, lăsaţi pictura să vă vorbească, să-şi facă sălaş în voi. — Christophe André

„Fericit de a fi. De a fi ce? De a fi, pur şi simplu.” — Julien Green

Christophe André este medic psihiatru la Spitalul Sainte-Anne din Paris şi profesor la Universitatea Paris X, psihoterapeut. Editura Trei a tradus mai multe titluri ale autorului francez, printre care: Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile; Imperfecţi, liberi şi fericiţi; Seninătatea.

Volumul de astazi este aparut la Editura TREI – partener al rubricii INIMA DE CARRTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

goFM.ro: Ce s-ar intampla daca Luna ar lovi Pamantul

Este foarte putin probabil sa se intample asa ceva, insa daca Luna ar lovi Pamantul situatia nu ar fi prea placuta. Cu ajutorul Univers Sandbox 2, un simulator special care imbina o multime de date pentru a descoperi „frumusetea universului nostru si fragilitatea planetei noastre”, potrivit site-ului oficial, s-a realizat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro