Descinderi in Rasinari

Hila Ovidiu

Politistii din cadrul IGPR au descins in aceasta dimineata in trei locuinte din localitatea Rasinari, dar si in locuintele unor suspecti din localitati din judetele Alba, Brasov Timis si Bacau, pentru a destructura o retea de traficanti de obiecte de patrimoniu. In judetul Sibiu, perchezitiile efectuate in Rasinari i-au vizat atat pe traficanti, cat si pe colectionarii de astfel de obiecte. Politistii cauta 112 icoane furate din biserici din Mures, Hunedoara si Valcea.

Politistii din cadrul IGPR au efectuat miercuri dimineata mai multe descinderi in localitatea Rasinari, pentru documentarea activitatii infractionale a unor persoane suspectate ca au sustras si traficat 112 icoane pe lemn si sticla din opt biserici de lemn situate pe raza judetelor Hunedoara, Valcea si Mures. Concomitent, descinderi asemanatoare au fost efectuate si in locuintele mai multor suspecti din localitati de pe raza judetelor Brasov, Bacau, Timis si Alba. Actiunea de amploare a fost coordonata de ofiterii cadrul Directiei de Investigatii Criminale – I.G.P.R. si de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, cu sprijinul D.G.I.P.I.. In total au fost efectuate 13 perchezitii domiciliare pentru documentarea activitatii infractionale a suspectilor care in perioada august – septembrie 2011, au sustras si traficat obiectele de cult. Perchezitiile au vizat locuintele unor suspecti de furt calificat, complicitate la furt calificat si tainuire, dar si pe cele ale unor colectionari de arta. Actiunea este o continuare a activitatilor investigative care au condus, in luna noiembrie 2011, la arestarea preventiva a doi suspecti din comuna sibiana Brateiu, care sunt in prezent judecati de Tribunalul Hunedoara pentru complicitate la infractiunea de furt calificat cu consecinte deosebit de grave. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala a suspectilor se ridica la 1.300.000 lei, din care s-a reusit recuperarea a aproximativ 50%. La actiune au participat peste 90 de politisti din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigatii Criminale, I.P.J. Hunedoara si inspectoratelor judetene de politie pe raza carora au loc perchezitiile, precum si luptatori ai structurilor de interventie rapida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DGFP Sibiu rareste numarul contribuabililor activi

DGFP Sibiu le reaminteste sibienilor ca, persoanele juridice sau orice entitati fara personalitate juridica se declara inactivi de catre organul fiscal competent, prin decizie, daca nu isi indeplinesc nicio obligatie declarativa prevazuta de lege, se sustrag de la efectuarea inspectiei fiscale sau daca organele fiscale au constatat ca nu functioneaza […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro