Descinderi DIICOT la Sibiu

Hila Ovidiu

Procurorii DIICOT au efectuat descinderi in mai multe judete din tara, printre care si Sibiu, in vederea destructurarii  unui grup infractional organizat, constituit din 8 persoane. Acestia erau specializati in activitati de evaziune fiscala cu produse energetice, respectiv combustibili.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul  S.C.C.O Calarasi si I.P.J. Calarasi  au efectuat 33 de perchezitii domiciliare, precum si la sediile mai multor societati comerciale din Constanta,  Bucuresti, Calarasi, dar si in judetele Giurgiu, Prahova, Alba si Valcea, in vederea destriucturarii unei retele de infractori specializati in activitati de evaziune fiscala cu combustibili. “Caracatita” evazionistilor s-a intins pana in judetul Sibiu, unde au fost efectuate 3 percheziti.  Procurorii au descoperit faptul ca grupul infractional era constituit din 8 persoane. Acestia, au prejudiciat bugetul de stat in modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operatiunilor comerciale efectuate cu motorina Euro 5, comercializata pe piata interna. Concret, membrii gruparii au achizitionat cantitatea de peste 11.000 tone motorina Euro 5,  in regim suspensiv de la plata accizelor,  in scopul transformarii in produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu si motorina Navo, prin antrepozitul fiscal situat in Calarasi. In realitate, motorina era comercializata prin intermediul unor societati comerciale care detineau statii de distributie a carburantilor, pe circuitul comercial fiind interpuse si societati comerciale tip „fantoma”, fiind utilizate  documente contabile din care sa rezulte in mod nereal ca au fost achitate accizele.Prejudiciul cauzat  bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de Euro. La sediul D.I.I.C.O.T. au fost audiate 12 persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul BCCO Bucuresti, BCCO Alba si BCCO Constanta. Suportul  tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI si DGIPI.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

NATO la Sibiu

Alerta de gradul zero la Sibiu. Orasul nostru va gazdui la finele saptamanii intrunirea comitetului militar NATO. Aceasta este prima intalnire de gen care se desfasoara in Romania si prima in care sefii apararii se intalnesc in acest format.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro