Demis, Ioan Cindrea da in judecata Prefectura

Hila Ovidiu

Ioan Cindrea va fi demis din functia de la Consiliul Judetean. Ordinul de prefect a fost deja semnat de catre Anca Sandru, cea care a preluat interimar conducerea Prefecturii Sibiu dupa demisia lui Ovidiu Sitterli. Joi va fi stabilit noul sef al Consiliului Judetean. Ioan Cindrea numara orele cat va mai fi presedinte al Consiliului Judetean. De joi acesta va fi eliberat din functie. Ordinul de demitere a fost deja semnat de catre Prefectura si transmis administratiei judetene. Consilierii judeteni se vor reuni joi in cadrul unei sedinte extraordinare pentru a lua act de incetarea mandatului de presedinte al CJ al lui Ioan Cindrea. Tot in cadrul sedintei de joi consilierii judeteni vor stabili prin vot secret cine va fi succesorul actualului presedinte al Consiliului. In cursa pentru cea mai inalta functie din administratia judeteana sunt cei doi vicepresedinti ai Consiliului, Marcel Luca si Constantin Sovaiala. Cel mai probabil cel din urma va fi si presedintele desemnat. Ioan Cindrea a anuntat deja ca va ataca in Instanta ordinul de prefect care ii impune incetarea din functie.
« Este o situație fără precedent prin care au fost călcați în picioare și desconsiderați cei peste 70.000 de locuitori ai județului Sibiu care mi-au acordat încrederea și votul lor în 2012.(…) Realitatea este cât se poate de clară, iar sentința primită nu este cu privare de libertate. În același timp, nu mi-a fost interzis dreptul de a ocupa funcția de Președinte al Consiliului Județean Sibiu și nici dreptul de a alege și de a fi ales în viitor.Din acest motiv consider că este o aplicare abuzivă a legii și am dreptul legal să atac în instanță Ordinul Prefectului prin care s-a dispus încetarea înainte de termen a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Sibiu. », a transmis prin intermediul unui comunicat de presa, Ioan Cindrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistii au oferit flori in trafic

Femeile au fost sarbatorite in cursul acestei zile si de catre politistii rutieri. Oamenii legii le-au tras pe dreapta si le-au sanctionat cu …lalele. Flori au impartit in cursul acestei zile si politistii rutieri. Acestia au fost ajutati in misiunea lor de catre reprezentantii unei societati de asigurari. Doamnele aflate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro