De miercuri incep probele scrise la Titularizare

Dupa elevii de gimnaziu si liceu, a venit randul dascalilor sa treaca prin emotiile examenelor. Sute de candidati se bat in aceste zile pentru a-si obtine titulatura. Probele scrise ale examenului de Titularizare incep miercuri. Aproximativ 200 de dascali spera ca vor obtine in aceasta vara o catedra la care sa fie titulari.

Concursul se va desfasura in 3 centre din oras. Unul dintre ele este la Scoala 1, un altul in incinta Liceului Ghibu iar cel de-al treilea este la Scoala I.L.Caragiale. Examenele se vor sustine sub atenta supraveghere iar un specialist din Capitala va face controale in timpul desfasurarii examenului pentru a se evita potentialele cazuri de frauda.

Pentru a obtine un post, candidatii trebuie sa obtina la examen minim nota 7.

Cele mai multe posturi sunt pentru invatatori-educatori limba romana. Multe dintre ele sunt insa in zonele rurale asa ca tinerii dascali nu se prea ingramadesc sa se titularizeze pe acestea. Multi dintre ei prefera sa ramana inca un an suplinitori si sa isi incerce din nou norocul la examenul urmator.

Totusi, se observa o usoara crestere a interesului spre sistemul de invatamant de la momentul la care salariile au inceput sa creasca. Pentru a avea insa un salariu decent, un dascal trebuie sa aiba studii superioare, sa fie titlular pe post si sa aiba toate gradele luate.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS