De la bal la spital

Hila Ovidiu

Mai bine de 600 de oameni au cerut de Revelion si in primele 3 zile ale anului ajutorul medicilor de la Urgente. Cele mai multe cazuti au fost de afectiuni cardiace sau pulmonare cronice dar au existat si situatii de pacienti cu etilism, afectiuni abdominale sau victime ale altercatiilor. Este totusi primul an in care numarul solicitarilor este sub 1000. Ca in fiecare an sute de sibieni au apelat la serviciile de urgenta ale Spitalului Judetean. Numarul cazurilor insa pare sa fie ceva mai mic decat cel din anii anteriori. Medicii spun ca au fost in primele zile ale noului an in jur de 600 de solicitari. Majoritatea au fost afectiuni medicale insa din garzile doctorilor nu au lipsit enterocolitele, cazurile de coma alcoolica sau agresiunile. Spre exemplu un tanar din Mosna a ajuns la Unitatea de Primiri urgente dupa ce a fost injunghiat la o petrecere. Fiind minor baiatul a fost stabilizat si transportat apoi la Spitalul de Pediatrie.
Medicii spun ca acesta este si primul an in care in ciuda gerului de afara nu au aparut cazuri de degeraturi. Cei mai multi pacienti care au ajuns la Urgente au fost cu afectiuni cardiace si alte boli cronice.
Medicii spun ca dupa mesele extrem de incarcate din ultimele doua saptamani se recomanda adoptarea unui stil de viata echilibrat cu legume, fructe, carne slaba si bineinteles activitate fizica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prins la scurt timp dupa comiterea unui furt

Tot mai multi tineri apuca pe cai gresite! In loc sa isi continue scoala, sau sa se angajeze, un baiat din Talmaciu s-a apucat de furat. A intrat in locuinta unui vecin, a furat tot ce i-a picat in mana, iar mai apoi a incercat sa vanda produsele. Chiar cand […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro