De la 1 ianuarie 2016, TVA revine la 19 la sută. Taxa pe stâlp și supra acciza la carburant, eliminate

0
537

De la 1 ianuarie 2016, TVA revine la 19%, la cinci ani de când Guvernul Boc a majorat taxa la 24%. Tot de la anul, taxa pe stâlp și supra acciza la carburanți, vor fi eliminate.

Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri, noul cod fiscal care prevede TVA de 19%, anularea supra accizei de 7 euro cenți la carburanți și a taxei pe stâlp.

Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost votate în Plenul Parlamentului. Codul Fiscal a trecut aproape cu unanimitate:  306 “pentru”, o abţinere şi două voturi “împotrivă”.

Dupa 12 ani, noul Cod Fiscal oferă predictibilitate, stabilitate şi relaxare fiscală!

Cea mai bună măsură economică a ultimilor 5 ani, reducerea TVA-ului cu 5 puncte procentuale, prin care România va ajunge să aibă una dintre cele mai reduse cote de TVA din Europa, 19%, a fost adoptată astăzi de Parlament.

„Susținerea de care s-au bucurat la vot cele două Coduri arată clar un lucru: Guvernul Ponta şi coaliția de guvernare au realizat unul dintre cele mai importante obiective pentru dezvoltarea economică a României pentru următorii 10 ani. Consecvenţa în a rescrie cele două coduri, abordarea curajoasă privind măsurile de relaxare fiscală, mixul de măsuri sociale şi liberale au putut fi cuprinse în aceste acte normative printr-un dialog continuu şi consistent, atât cu mediul economic, cu experți din domeniul fiscal, cât şi cu opoziția. Semnalul este clar: mediul economic are acum predictibilitate, stabilitate şi relaxare fiscală! Asta va însemna, implicit, creșterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi a consumului, precum şi reducerea sărăciei”, a declarat deputatul PSD Aurelia Cristea, membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci.

Scăderea TVA de la 24% la 19% ar putea fi aplicată chiar mai devreme, înainte de finalul acestui an, prin Ordonanță de Guvern, dacă se va decide la rectificarea bugetară din luna iulie.

La sfârşitul lunii iunie 2010, Guvernul Boc a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, creşterea fiind aplicată începând cu luna iulie a aceluiaşi an deși legea fiscală prevede ca modificarea taxelor și impozitelor să se facă cu șase luni înainte de a intra în vigoare.

Întrucât Camera Deputaților este for decizional în cest caz, legea merge la promulgare la Președintele României Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.