De azi a inceput distributia vaccinului hexavalent in judet

Hila Ovidiu

Vaccinul hexavalent achizitionat de Ministerul Sanatatii la finele lunii trecute a ajuns la inceputul acestei saptamani la DSP Sibiu. Judetului nostru i-au fost repartizate aproximativ 8 mii de doze. Acestea vor fi folosite pentru vaccinarea bebelusilor cu varste de 2, 4 si 11 luni.

Pana sa soseasca noul stoc de vaccin in tot judetul nostru mai erau doar 400 de doze. Unii medici de familie insa nu mai aveau pe stoc ser imunizant. Vaccinul hexavalent se administreaza in 3 dose copiilor cu varste de pana intr-un an. Acesta le ofera micutilor imunizare impotriva difteriei, a tetanosului, a tusei convulsive, a poliomielitei, a hepatitei de tip B si a bolilor determinate de Haemophilus Influenzae.

Noul stoc sosit la Sibiu ar trebui sa ajunga pana anul viitor.

In urma cu aproximativ 2 saptasmani la Sibiu au ajunsdoze de vaccin ROR. Reprezentaantii Directiei de Sanatate Publica spun ca la momentul de fata nu lipseste niciun vaccin de pe stoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Placi memoriale pentru cladirile reprezentative in anul Marii Uniri

Anul Centenarului, sarbatorit intr-o maniera inedita la Sibiu. Primaria va monta in oras 17 placute pe cladiri care sunt considerate repere ale orasului in ceea ce priveste Marea Unire. Primaria amplaseaza in perioada imediat urmatoare 17 placi memoriale pe cladirile care au fost martore la evenimentele premergatoare Marii Uniri. Valoarea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro