Curtea de Apel București a respins arestarea lui Nicușor Constantinescu

Hila Ovidiu

Curtea de Apel București a respins marți, arestarea lui Nicușor Constantinescu, dispusă de Tribunalul București, pe motiv de ședere ilegală în Statele Unite.

Nicuşor Constantinescu poate răsufla ușurat. Pe numele său nu va mai fi emis un mandat de arestare internațional pentru că a depășit perioada convenită cu DNA, privind șederea în SUA, unde se tratează de cancer la prostată.

Curtea de Apel București a respins înlocuirea controlului judiciar, dispus iniţial de Tribunalul București în cazul lui Nicușor Constantinescu, cu arestul preventiv.

Instanţa a stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, aflat în SUA, a stat în mod legal în afara ţării între 18 iunie şi 1 iulie.

Drept urmare, mandatul european de arestare emis pe numele lui Nicușor Constantinescu rămâne fără obiect.

După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.

Nicuşor Constantinescu a transmis marți la instanță, noi documente medicale prin care dovedește că nu poate fi adus în România, unul din documente fiind o scrisoare semnată de un medic român care susţine că şeful CJ mai are nevoie de tratament şi intervenţii chirurgicale.

“Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicuşor Constantinescu şi el este în prezent în grija mea datorită condiţiilor care îi ameninţă viaţa. Domnul Nicuşor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente şi intervenţii chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arată într-un document datat 11 iulie şi semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 23 iunie, arestarea preventivă a lui Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale distincte. Decizia de azi a Curții de Apel București este definitivă și executorie.

 

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Circulatie ingreunata

Atentie pe unde circulati! Mai multe strazi din oras vor fi inchise cu ocazia desfasurarii ,, turului ciclist al Sibiului ‘. Aveti la indemana rute ocolitoare sau inarmati-va cu rabdare. Turul Ciclist va modifica, incepand de joi, traficul rutier. Mai multe parcari din centrul Sibiului vor fi restrictionate din cauza […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro