Culturii Valcene la Sibiu

Hila Ovidiu

Un nou eveniment dedicat iubitorilor de traditii culturale populare va avea loc in weekend in Muzeul in aer liber. In 30 iunie si 1 iulie vor avea loc Zilele Culturii Valcene. Din program nu vor lipsi targurile mestesugaresti specifice, slujbele religioase si spectacolele de muzica populara.

Iubitorii de cultura traditionala pot participa in weekend la evenimentele ce fac parte din programului Pridvorului Valcean, Zilele Culturii Populare Valcene la Sibiu. Timp de doua zile intre orele 11.00 si 19.00 va avea loc Targul Mesterilor Populari Valceni, eveniment in cadrul caruia vor avea loc prezentari si demonstratii de maiestrie artistica traditionala valceana. Vorbim aici despre cusut, tesut, ceramica, sculptura in lemn, instrumente populare, papusi, podoabe din pietre si metale pretioase, pictura icoane pe lemn si sticla, dar si arta decorativa traditionala si cu motive populare. Duminica la Biserica din Bezded va fi oficiataSfanta Liturghie la care vor lua parte pe langa preotul paroh Rares Sbera si un sobor de preoti si frati monahi veniti de la Sfanta Manastire Cozia Tot duminica intre orele 17.00 si 19.00 la scena de pe lac vor canta spre deliciul public ansambluri populare valcene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Turul Ciclist al Sibiului

Pregatirile pemtru Turul Ciclist al Sibiului au intrat in linie dreapta. Acesta se afla la cea de-a doua editie si va avea loc in perioada 4-8 iulie. Cele 27 de echipe inscrise in concurs vor trece prin 3 judete si vor strabate 450 de kilometri.   Echipe care mai de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro