Cultura, mai „bogata” decat Sanatatea

Cultura, recreerea si religia primesc in acest an sume consistente de la Consiliul Judetean. Conducerea administratiei judetene se mandreste cu faptul ca judetul Sibiu are cea mai mare alocare destinata domeniului cultural din intreaga tara. Sumele alocate sunt mai mari chiar si decat cele dedicate bunei functionari a unitatilor medicale.

La capitolul recreere, pentru Agenda Comunitatii, datorita faptului ca Sibiule este Regiune Gastronomica Europeana, s-a dublat suma alocata in urma cu un an. Bugetul Agendei pe 2019 este de u milion de lei.

Conform proiectului de buget, Consiliul Judetean are pentru anul in curs la dispozitie in jur de 564 de milioane de lei. Cu acesti bani se vor finanta atat cheltuielile de functionare cat si cele de investitii. Este primul an dupa foarte mult timp in care pentru dezvoltare se aloca mai mult decat pentru functionare.

In ceea ce priveste investitiile pe domenii, sanatatea primeste 67 de milioane dintre care 64 de milioane vin pentru dezvoltasre iar capitolul legat de cultura are o alocare de 74 de milioane de lei dintre care aproape 64 de milioane de lei merg pentru achitarea cheltuielilor de functionare.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS