Culmea nesimtirii:vandalism sub ochii parintilor

Hila Ovidiu

Dupa ce ani de zile s-au plans ca nu au locuri de joaca pentru copii, acum isi bat joc de cele existente. Vorbim despre unii sibieni care isi lasa odraslele sa vandalizeze leagane, tobogane sau cataratori. Ba mai mult, daca li se atrage atentia ca fac un lucru rau, parintii sar ca arsi in apararea celor mici. Din fericire vorbim doar despre cazuri izolate si nu despre un adevarat fenomen.

leagane rupteIn ultimii 5 ani de zile municipalitatea sibiana a construit mai bine de 15 locuri de joaca pentru cei mici. Si asta pentru ca oamenii s-au plans adesea ca nu au unde isi duce prichindeii la joaca. E drept, in urma cu mai multi ani copiii stateau la coada pentru cateva minute in leaganele din Parcul Tineretului sau din Parcul Sub Arini. Acum insa in majoritatea cartierelor exista cel putin un loc de joaca. Beneficiarii acestora, familiile de sibieni, se pot impart din pacate in doua categorii. Cei care isi educa prichindeii si protejeaza spatiile de joaca folosindu-le cu grija si cei carora nu le pasa si isi privesc nonsalanti odraslele cum vandalizeaza parculetele. Cei de pe urma nu stiu probabil faptul ca in perioada 2010-2014 municipalitatea sibiana a cheltuit mai bine de 1,5 milioane de lei pentru achizitia de echipamente cu care sa mobileze locurile de joaca. Anul acesta pentru achizitii s-a alocat suma de 900 de mii de lei. Reparatia mobilierului stricat si a leaganelor rupte se face in fiecare an. Numai in acest an de zile municipalitatea sibiana a alocat aproape 47 de mii de lei bani care, daca nu ar fi absolut necesari pentru reparatii ar putea fi folositi pentru crearea de noi spatii de joaca. Parculetul de pe Mihai Viteazu este unul dintre cele mai des calcate de catre oameni fara simt civic. Aici au fost puse in urma cu mai bine de un an echipamente de fitness. In doar 3 luni de zile acestea au fost stricate de catre cei lipsiti de orice urma de spirit civic. S-au facut demersuri iar locul de joaca a fost reconditionat pentru ca oamenii de buna credinta sa se poata bucura de acest loc de joaca alaturi de cei mici. Din nou echipamentele au fost stricate. Culmea este ca, daca cineva incearca sa le atraga atentia celor mici asupra faptului ca fac ceva rau, parintii sar ca arsi in apararea odraslelor preocupate de vandalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Biciclist accidentat grav

La nici doua zile dupa un accident mortal, un alt eveniment rutier zguduie localitatea Racovita. De aceasta data este vorba despre un biciclist care nu s-a asigurat la intrarea intr-o intersectie si care a intrat in coliziune cu un autoturism. In urma impactului biciclistul a fost grav ranit. A fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro