Cu doar 50 de SMS-uri, Fundatia Motivation Romania poate dona un scaun rulant unei persoane cu dizabilitati din Romania

alin

De la inceputul lunii noiembrie, Fundatia Motivation Romaniadirectioneaza fondurile dincampania de donatii prin SMSpentru oferirea gratuita de scaune rulante adaptate persoanelor cu dizabilitati locomotorii din Romania.Campania constain trimiterea unui SMS in valoare de 2 euro/luna, cu textul ACTIV, la numarul scurt 8844.

Pentru fiecare 50 de SMS-uri trimise, Fundatia Motivation Romania doneaza unscaun rulantreconditionat,unei persoane cu dizabilitati locomotorii din tara.Prin implicarea persoanelor fizice, Fundatia Motivation Romaniaisi propuneacoperirea a 30% din valoarea totalanecesarasprijinirii, an de an, a peste 1.000 de copii si adulti cu dizabilitati care au nevoie de un scaun rulant pentru a se deplasa.

Dacain perioada mai – octombrie, in contextul implementarii masurilor de protectieimpotrivaraspandirii coronavirusului, am fost nevoiti sadirectionam fondurile din campanie pentru a veni in intampinarea nevoilor urgente ale persoanelor cu dizabilitati, prin donarea de produse destinate ingrijiriisanatatii, din luna noiembrie revenim la destinatiainitiala a campaniei. Copiii si adultii cu dizabilitati din Romania au in continuare nevoie de scaune rulante adaptate pentru a-si recapata independenta si pentru a avea acces la o viata activa. Prin Fondul Scaunelor Rulante facem acest lucru an de an – donam peste 1.000 de scaune rulante personalizate copiilor si adultilor care fie s-au nascut cu o dizabilitate, fie au dobandit-o in urma unui accident auto, prin plonjon, prin cadere de la inaltime”, a declarat Cristian Ispas, director general al Fundatiei Motivation Romania.

Motto-ulcampaniei „Sunt pantofi care te duc departe! La fel si scaune rulante!”face referire la dreptul persoanelor cu dizabilitati de a trailiber si independent.Asa cum o pereche de pantofi trebuie sa fie potrivita pentru fiecare poveste traita –o aniversare sau o drumetie pe munte, la fel si scaunul rulant trebuie sa se potriveasca stilului de viata sau mediului in care traiestecel ce ilfoloseste.

Proiectul Fondul Scaunelor Rulante este derulat de Fundatia Motivation Romaniain colaborare cu parteneri internationali, si constain importul de scaune rulante second hand de calitate, reconditionareasi livrarea lor catrepersoanele care au nevoie de ele. Tot acest procesinregistreaza un cost mediu de 100 de euro/scaun rulant.

In Romania, sistemul public de sanatateacopera, odata la 3 ani, costul unui scaun rulant de slaba calitate, nepotrivit abilitatilorsi nevoilor celor mai multi utilizatori.Organizatia Mondiala a Sanatatii considera scaunul rulant „o componenta vitala a reabilitarii […] acesta trebuie sa corespundacerintelor individuale ale utilizatorului si mediului in care acesta traieste” (OMS, Perspective Internationale asupra leziunii medulare, 2013, p. ix). 

Numarul scurt 8844este obtinut prin aplicatia donatie.ro, proiect al Asociatiei pentru Relatii Comunitare. Acesta este valabil in retelele de telefonie mobila Orange Romania, Digi Mobil, Telekom Romania, Vodafone Romania

Campania de donatii prin SMSa fost conturatain cadrul proiectului „8 ore peste program pentru o cauza buna”al Fundatiei Comunitare Bucuresti,alaturi de un grup de voluntari specialisti care continua sasustinaorganizatia pe durata campaniei. ***

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, creatain 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Serviciile pe care le oferaacopera o gama larga de nevoi, de la evaluare si echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilitati motorii, la recuperare activasi instruire pentru viata independentaalaturi de un instructor in scaun rulant, consultanta pentru accesibilizarea spatiilor si sport adaptat. Panain prezent, Motivation a redat libertatea de miscaresi sperantaintr-oviataimplinita pentru mai mult de 25.000 de persoane cu dizabilitati din Romania. Mai multe informatii pe www.motivation.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Intervenție de urgență la conducta de alimentare cu apă a Șelimbărului

Apă Canal Sibiu anunță că azi, 04.11.2020, s-a produs o avarie, în zona DN 1 – ”Trakia”,  la conducta PE 200  care alimentează localitățile Șelimbăr și Bungard. Urmare a manevrelor de vane și lucrării de reparație, în intervalul 11,00 – 15,00 se vor înregistra scăderi semnificative ale presiunii până la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro