Cu ce or fi gresit Slavici si Vaida -Voevod ca sa flancheze o toaleta?!

Hila Ovidiu

Toaletele din Parcul Astra sunt probabil extrem de valoroase. Altfel nu ne putem explica faptul ca sunt flancate de busturile a doua mari personalitati ale tarii. Vorbim aici despre Ioan Slavici si Alexandru Vaida-Voevod.

Probabil cel mai important spatiu din intregul parc Astra il reprezinta…cele doua toalete. Astfel nu ne putem explica “ingeniozitatea” autoritatilor de a amplasa in imediata apropiere a acestora cel putin o sculptura valoroasa. Initial, cu fata spre toalete, era doar bustul lui Ioan Slavici. Neingrijit si cu anul nasterii picat de pe soclu, bustul avea insa o distanta suficienta fata de spatiile in care… pana si membrii familiei regale merg singuri. Nu la fel de norocos a fost insa bustul lui Alexandru Vaioda-Voevod. Considerat medic valoros, politician de mare anvergura si artizan al Unirii, Vaida-Voevod si-a primit onoarea cuvenita in locatia mai putin meritata in urma cu o saptamana. Daca ar mai fi in viata, probabil singurele mangaieri  ale magistrului ar fi ca in drum spre…tron oamenii ii citesc numele si ca undeva, in curtea Bisericii dintre Brazi.

Cel mai recent bust amplasat in parcul Astra a fost realizat de catre sculptorul Ioan Candea la comanda municipalitatii sibiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lipsa de personal la SAJ

Sibiul ar putea primi noi ambulante insa nu se stie daca va avea cine sa le foloseasca. Cei de la SAJ spun ca ar avea nevoie de de inca 50 de angajati pentru a putea face fata cu succes tuturor solicitarilor. Noile ambulante pe care cei de la Serviciul Judetean […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro