Creste numarul afectiunilor respiratorii. La nivel national gripa face ravagii!

Numarul cazurilor de afectiuni respiratorii explodeaza si la Sibiu. La fel si cel al suspiciunilor de gripa! Medicii de familie spun ca pericolul sezonului rece nu este inca depasit.

Numarul virozelor este in crestere cu peste 20 de procente si in coparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Majoritatea imbolnavirilor au aparut la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Si numarul pneumoniilor este in crestere. In doar 7 zile cei 9 medici aflati in sistemul de sentinela au raportat aproape 400 de cazuri. In peste 36 la suta din cazuri a fost vorba despre persoane cu varste de peste 65 de ani care au necesitat internare. In alte 19 la suta din totalul cazurilor simptomele au fost cele asociate gripei. Si aceste persoane au fost internate.

La nivel national gripa face ravagii. Sunt confirmate mii de cazuri si au fost inregistrate 26 de decese. 4 dintre ele au fost confirmate in ultimele 24 de ore. Din fericire pana marti la Sibiu nu a fost inregistrat niciun deces care sa aiba la baza complicatii survenite pe fondul gripei.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS