Creste numarul afectiunilor pulmonare

Hila Ovidiu

Vremea din ultima saptamana i-a bagat pe sibieni in spital. Sute de oameni au ajuns la medicul de familie sau chiar la Unitatea de Primiri Urgente cu pneumonie. Numarul virozelor s-a aflat insa in scadere fata de saptamana trecuta. Pana la acest moment in judetul nostru nu s-a inregistrat activitate gripala.

Sibienii au ajuns pe capete la medici acuzand afectiuni pulmonare. Numarul cazurilor a depasit 3 sute pentru aceasta perioada. Din fericire a scazut numarul virozelor. Din cele 325 de cazuri de afectiuni pulmonare inregistrate 123 au fost la persoane cu varste intre 15 si 49 de ani. E lesne de inteles de ce s-a constatat o crestere a imbolnavirilor daca luam in considerare conditiile meteor din ultima saptaman dar si faptul ca cei mai multi bolnavi sunt fie scolari fie angajati, adica persoane nevoite sa petreaca destul de mult timp afara. Pentru a preveni eventualele complicatii persoanele care s-au imbolnavit si care au varste de peste 50 de ani au fost sfatuite sa se interneze. Ponderea internarilor cu pneumonii a fost in aceasta saptamana de aproape 18 procente. Medicii Directiei de Sanatate Publica tin totusi sa le reaminteasca sibienilor ca este posibil ca tara noastra sa fie lovita in luna februarie de o pandemie de gripa si ca virusul face deja ravagii in mai multe tari europene. Acestia recomanda vaccinarea antigripala ca forma de maxima protectie impotriva virusului gripal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

4 arestati si peste 600 de amendati

Peste o mie de politisti au actionat in ultimele zile pe intreg judetul pentru a preveni si combate faptele antisociale. Acestia au constatat peste 100 de infractiuni, majoritatea in flagrant delict si au impartit amenzi sau chiar i-au arestat pe faptasi. Cuantumul sanctiunilor contraventionale a fost de peste 220 de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro