Corn, lapte si fructe in unitatile de invatamant din prima zi a anuui scolar

stiri redactie

Micutii de gradinita si scolarii vor primi in acest an corn, lapte si fructe inca din prima zi de scoala. Consiliul Judetean a semnat deja contractele de furnizare cu mai multe firme. Pentru o gestionare eficienta a distributiei, judetul a fost impartit in 3 loturi. Aduc la Sibiu produse de panificatie, lactate si fructe firme din Timis, Alba, Hunedoara, Dolj si Ilfov. Valoarea totala a contractului este de 8,7 milioane la care se adauga si taxa pe valoare adaugata.

42 de mii de copilasi din tot judetul vor avea pe mese inca din prima zi de scoala produsele alimentare oferite gratuit prin programul „Corn si Lapte”. 2019-2020 este unul dintre putinii ani de invatamant in care produsele sunt disponibile inca de la inceputul anului scolar.

Pentru eficientizarea distributiei judetul a fost impartit in 3 zone. In prima zona se incadreaza un numar de 9415 elevi, in cea de-a doua 16.725 si in cea de-a treia 15.860.

Pe parcursul unei saptamani copiii vor primi cate doua portii de lapte, o portie de iaurt, doua portii de mere, trei portii de corn si doua portii de biscuiti.

De-a lungul anului scolar elevii vor primi corn in 105 zile, biscuiti in 68 de zile, lapte in 70 de zile, iaurt in 35 de zile si mere in 68 de zile.

Produsele lactate vor fi livrate, pentru toate cele 3 zone de catre firma din Timis. Fructele, vin la fel, pentru toate cele 3 zone, de la o firma din Hunedoara iar pentru produsele de panificatie o firma doljeana va aproviziona zona 1, una din Alba zona 2 in timp ce pentru zona 3 distributia o va face o firma din Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Agenti economici amendati pentru munca la negru

Munca fara forme legale infloreste la Sibiu! Inspectorii ITM au depistat in doar o saptamana de controale 4 angajatori care aveau angajati „la negru”. Pentru abaterile constatate s-au aplicat avertismente si amenzi in valoare de 160.000 de lei. Timp de o saptamana, inspectorii de munca au verificat mai multi operatori […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro