Corina Bokor, primar interimar pana la clarificarea situatiei de incompatibilitate a primarului suspendat Astrid Fodor

Consilierii locali au decis vineri cine preia atributiile  primarului suspendat Astrid Fodor. Cei prezenti si cu drept de vot au avut de ales intre cei doi viceprimari. A fost aleasa Corina Bokor, cu majoritate de voturi.

Forfota din primarie s-a declansat cu putin inainte de ora 12.00 cand consilierii locali au inceput sa soseasca in sala de sedinte. Din cei 23 de consilieri au fost prezenti 20.

Acestia au primit buletine de vot si au avut dreptul de a-si exercita, in secret, in cabina de vot, optiunea  cu privire la persoana desemnata sa preia interimar atributiile de primar.

Inainte de vot insa parte dintre reprezentantii coalitiei de guvernare au tinut sa isi exprime nemultumirile legate de felul in care si-a exercitat atributiile.

Asa cum era de asteptat, favorita la fotoliul de primar in perioada de interimat a fost Corina Bokor. Aceasta a reusit sa castige increderea a mai bine de jumatate dintre consilierii care au votat vineri.

In ciuda numirii in functie, Corina Bokor si-a exprimat vehement dorinta ca Astrid Fodor sa revina in fotoliul de primar.

Astrid Fodor a fost suspendata din functie in cursul acestei saptamani in urma unui ordin emis de Prefectul Sibiului. Ordinul vine dupa o decizie a Agentiei Nationale de Integritate care a declarat-o pe sefa administratiei locale incompatibila.

Primarul suspendat a depus deja contestatie si a cerut anularea suspendarii cel putin pe perioada in care cazul va fi rejudecat.

Reamintim faptul ca Astrid Fodor a fost declarata incompatibila pentru o perioada in care a detinut functia de consilier local, a fost aleasa viceprimar si in paralel si-a exercitat si atributiile din cadrul consiliilor de administratie a doua institutii de invatamant din oras.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS