Controale la Securitatea in munca

Hila Ovidiu

Inspectorii din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca au efectuat in luna martie 236 de controale la 228 unitati economice din judetul Sibiu. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 1.328 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 54.500 lei.

Nerespectarea normelor de securitate si sanatate in munca a avut urmari foarte grave. In luna martie, in judetul Sibiu au fost inregistrate 18 evenimente si 5 accidente, iar trei persoane si-au pierdut viata. Pentru a preveni astfel de evenimente, in luna martie inspectorii de munca, din cadrul Serviciului Control Securitate si Sanatate in Munca au efectuat , 236 controale, la un numar de 228 unitati economice din judetul Sibiu, cu tematici adecvate sectoarelor economice de activitate.  In urma constatarii abaterilor de la prevederile legale de securitate si sanatate a muncii, au fost oprite din functionare 2 echipamente de munca. Pentru aceste abateri de la prevederile legale in vigoare, au fost aplicate 1.328 sanctiuni contraventionale, din care 1.305 avertismente si 23 amenzi contraventionale in valoare totala de 54.500 lei. De asemenea au fost dispuse  masuri pentru remedierea  deficientelor constatate. Inspectorii au constata nereguli care se refera la nerespectarea prevederilor privind organizarea activitatilor de protectia muncii , supravegherea medicala necorespunzatoare, lipsa avize si verificari tehnice ISCIR, pentru instalatii de ridicat si sub presiune, lipsa dispozitivelor de protectie sau lipsa masurilor de protectie impotriva pericolului de electrocutare. De asemenea, in cadrul actiunii de „Supravegherea pietei in domeniul de competenta al Inspectiei Muncii in concordanta cu noua legislatie europeana” au  fost controlate 5 unitati si s-au verificat 44 tipuri de produse. Nu s-au constatat abateri de la prevederile legale. Toate produsele erau marcate in mod corespunzator cu marcajul „CE”, erau insotite de declaratia de conformitate emisa de producatori si de instructiunile de folosire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lucrari la strazi

De mai bine de o luna si jumatate Sibiul s-a transformat intr-un adevarat santier. Mai multe strazi din oras beneficiaza de lucrari de reparatii, reabilitare sau chiar interventii capitale. Pe strazile intrate in lucru la inceputul primaverii interventiile au fost deja finalizate. Dupa ce a fost transformat in santier in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro