Controale ITM

Hila Ovidiu

Chiar daca sunt considerate “verzi” adica prietenoase cu mediul, locurile de munca din acest segment au riscurile lor. Cei de la ITM au controlat pana acum 40 de unitati pentru a vedea daca sunt respectate normele de sanatate si securitate la locul de munca. Rezultatul? Peste 100 de sanctiuni si amenzi de 9 mii de lei.

Reprezentantii ITM Sibiu considera ca atat progresul tehnologic cat si dezvoltarea economica sunt dependente de constrangerile de natura energetica si de impactul cat mai redus asupra mediului si ca toate aceste ipostaze au dus la crearea de noi locuri de munca, verzi. Numai ca si aici riscurile pot fi gasite la tot pasul asa ca o serie de controale in domeniu erau impetuos necesare. Si asta pentru ca indiferent de domeniul de activitate angajatorii sunt obligati sa asigure conditii de munca sigure si sanatoase pentru toti lucratorii lor. Cele mai frecvente nereguli au tinut de neinstruirea lucratorilor cu privire la utilizarea echipamentului individual de protectie sau a echipamentelor de munca, lipsa dotarilor acustice pentru echipamentele de munca, lipsa autorizarii meseriilor, a avizelor ISCIR, lipsa instructiunilor proprii pentru aplicarea regulamentelor SSM, lipsa materialelor igienico-sanitare necesare acordarii primului ajutor sau lipsa controalelor medicale pentru angajati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un milion de lei pentru refugiatii din Iordania

N-avem bani pentru salarii, nu sunt bani pentru educatie sau sanatate, dar acordam ajutoare umanitare. Guvernantii au votat miercuri o hotarare prin care Ministerul Afacerilor de Externe primeste un milion de lei din Fondul de Urgenta pentru a ajuta Iordania in criza refugiatilor! Criza refugiatilor se plateste cu…bani romanesti. In […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro