Contrabanda cu tigari, afacere banoasa in tara noastra!

A crescut comertul cu  tigari de contrabanda. In tara noasatra media pietei negre a tigaretelor a ajuns la 16,3 la suta, in crestere cu 3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a lui 2017.

Contrabanda cu tigari a continuat sa infloreasca in tara noastra in ciuda eforturilor autoritatilor de a stopa acest fenomen nefast. In ultima luna a anului trecut piata neagra a tigaretelor a crescut cu 0,1 puncte procentuale. Cea mai mare crestere se inregistreaza insa atunci cand se fac statisticile anuale. Fata de 2017, anul trecut contrabanda cu tigari a inregistrat o crestere cu 3 puncte procentuale pana la 16,3%. Regiunea nord-est ramane in continuare cea mai afectata. Cresterea vanzarilor ilicite de tigari se inregistreaza si din cauza scumpirilor inregistrate de produsele din tutun timbrat.

Producatorii de tigarete cer inasprirea controalelor vamale si adoptarea de legi care sa duca la reducerea contrabandei. Cel mai adesea tigarile de contrabanda sunt vandute in piete, oboare sau statii de mijloace de transport. Vanzarile ilicite de tutun prejudiciaza simtitor bugetul national atata timp cat sectorul tutunului este pe locul II national ca si contributie dupa sectorul petrolier.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS