Contrabanda cu tigari, afacere banoasa in tara noastra!

Hila Ovidiu

A crescut comertul cu  tigari de contrabanda. In tara noasatra media pietei negre a tigaretelor a ajuns la 16,3 la suta, in crestere cu 3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a lui 2017.

Contrabanda cu tigari a continuat sa infloreasca in tara noastra in ciuda eforturilor autoritatilor de a stopa acest fenomen nefast. In ultima luna a anului trecut piata neagra a tigaretelor a crescut cu 0,1 puncte procentuale. Cea mai mare crestere se inregistreaza insa atunci cand se fac statisticile anuale. Fata de 2017, anul trecut contrabanda cu tigari a inregistrat o crestere cu 3 puncte procentuale pana la 16,3%. Regiunea nord-est ramane in continuare cea mai afectata. Cresterea vanzarilor ilicite de tigari se inregistreaza si din cauza scumpirilor inregistrate de produsele din tutun timbrat.

Producatorii de tigarete cer inasprirea controalelor vamale si adoptarea de legi care sa duca la reducerea contrabandei. Cel mai adesea tigarile de contrabanda sunt vandute in piete, oboare sau statii de mijloace de transport. Vanzarile ilicite de tutun prejudiciaza simtitor bugetul national atata timp cat sectorul tutunului este pe locul II national ca si contributie dupa sectorul petrolier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani pentru participarea elevilor de la Goga la o competitie in SUA

8 elevi si un profesor de la Colegiul National Octavian Goga duc renumele Sibiului pana in Statele Unite. Sibienii participa la un concurs organizat de NASA. Cheltuielile de participare sunt asigurate de catre Primaria Sibiu. 8 elevi si un profesor de la Colegiul Goga vor ajunge in Statele Unite pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro