Concurs de scenarii pentru benzile desenate

Hila Ovidiu

Tinerii sibieni sunt invitati sa-si etaleze talentele de scriitori si desenatori. Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu lanseaza un concurs de scenarii pentru benzile desenate dedicate acvilei tipatoare mici, care se adreseaza exclusiv copiilor. Personajele centrale ale benzilor, acvilele Generalu’ si Piciu’, isi vor continua aventurile si calatoriile, de aceasta data “calauziti” de inspiratia tinerilor desenatori.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu ii provoaca pe tineri la un concurs de scenarii. In luna mai se implinesc 20 de ani de la lansarea programului LIFE al Uniunii Europene, care face posibil si proiectul “Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania”, implementat de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu alaturi de partenerii sai Asociatia Grupul Milvus si Societatea Ornitologica Romana. LIFE este instrumentul de finanţare al Comsiei Europene creat special pentru a sustine proiecte de conservarea naturii şi protecţia mediului in statele membre UE. Cu acest prilej, ARPM Sibiu lanseaza de scenarii de benzi desenate adresat elevilor. Anul trecut proiectul LIFE ”Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” a demarat un serial de benzi desenate, cu scop educativ, postat pe site-ul www.pomarina.ro. De-a lungul celor cinci episoade de pana acum au putut fi urmarite lunar aventurile celor doua personaje principale, acvilele Generalu’ si Piciu’, in timpul migratiei de toamna catre Africa, in perioada de iernare pe teritoriul Africii si pe drumul de intoarcere catre casa in migratia de primavara. Initiatorii proiectului asteapta acum ca elevii sa continue povestea celor doua acvile.Concursul se desfasoara pana in data de 10 mai, si va consta in conceperea unor scenarii pentru continuarea serialului de benzi desenate de pe site-ul www.pomarina.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O zi altfel

In timp ce elevii din intreaga tara se bucura de “Saptamana altfel”, copiii din Centrele Scolare pentru Educatie Incluziva i-au facut pe altii sa se bucure de un spectacol de zile mari. Intitulat “O zi altfel” evenimentul a strans la un loc tineri din tot judetul. Actiunea a fost gazduita […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro