Concert omagial dedicat lui Gheorghe Soima

Hila Ovidiu

Concert extraordinar martea viitoare la Filarmonica din Sibiu. Va avea loc spectacolul omagial dedicat compozitorului sibian Gheorghe Soima. Preot, dirijor si compozitor, omagiatul a lasat posteritatii compozitii de muzica vocal-simfonica, simfonica, religioasa, corala si laica.

Gheorghe Soima a vazut lumina zilei in data de 13 februarie 1911 in Sibiu. S-a scolit la Academia Teologica Andreiana iar mai apoi a urmat Conservatorul din Bucuresti. Din 1938 a fost profesor de muzica la o scoala normala iar mai apoi la Institutul Teologic Universitar Sibiu. A condus inclusiv corul Catedralei Mitropolitane. A fost de-a lungul vietii preot, dirijor si compozitor. A lasat in urma o vasta opera ce compune muzica vocal-simfonica, muzica religioasa si laica. S-a stins din viata in urma cu 30 de ani, la data de 26 noiembrie 1985. A fost si ramane unul dintre cei mai mari compozitori locali. Cei care vor sa fie partasi la spectacolul omagial isi pot cumpara bileltele de la Filarmonica de Stat Sibiu. Elevii, studentii si pensionarii au reducere de 50 la suta din pretul biletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Miros de sarbatoare in Piata Mare

Bradul de Craciun a sosit in Piata Mare. De vineri dimineata se va incepe impodobirea lui. Pomul a fost recoltat de pe un teren privat din Sibiu si are aproximativ 20 de metri inaltime. In Piata Mare a Sibiului incepe sa miroasa tot mai mult a sarbatoare. Dupa ce a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro