Concedieri colective la Sibiu

Hila Ovidiu

Mai bine de 80 de persoane au ramas in ultima luna fara un loc de munca. Cele mai multe provin dintr-o firma medieseana care a facut concedieri colective. Rata somajului a urcat la 4,13%.
indexMijlocul verii nu vine cu vesti bune pentru sibieni. In urma unei concedieri colective cateva zeci de oameni si-au pierdut locurile de munca si implicit siguranta financiara a zilei de maine. Rata somajuluii a urcat la finele lunii iunie la 4,13 la suta. Reprezentantii Ajofm spun ca si in perioada urmatoare se asteapta la cresteri ale numarului de someri. Si asta pentru ca dupa ce isi vor ricica diplomele de bacalaureat toti elevii care nu vor da la facultate isi vor depune dosar pentru somaj. La fel vor face si studentii care nu se vor incadra imediat dupa absolvire pe piata muncii. La momentul de fata cei mai multi someri sunt inregistrati la Sibiu. vorbim de peste 2800 de persoane. Nici Mediesenii nu stau mai bine. 2500 de locuitori ai celui de-al doilea oras dupa Sibiu isi cauta in permanenta un loc de munca. La Agnita sunt inregistrati aproape 1300 de someri, la Dumbraveni 950 la Avrig putin peste 300 iar la C isnadie doar 107. Cei mai multi sunt si extrem de greu de reincadrat in munca. Si asta pentru ca au doar studii primare. Mai bine de 5600 din numarul total de someri se incadreaza in aceasta descriere. La polul opus sunt cei cu studii superioare. Doar 396 de absolventi de facultate ingroasa la momentul de fata randurile somerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAR: 4 masini cu pericol iminent de accident

37 la suta dintre mas37 la suta dintre masinile care circula prin judetul nostru au probleme tehnice. Sau cel putin asa arata statisticile celor de la RAR. In primele 6 luni ale anului au fost controlate aproximativ 1200 de masini, autoutilitare, motociclete si remorci. De la inceputul lunii ianuarie si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro