Comunicat CJ Argeș

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a avut dreptate

Ministerul Sănătății a confirmat faptul că atribuțiile privind numirea de către președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a managerilor de spitale începând cu data de 18 mai 2020 este perfect legală.
Ministerul Sănătății a răspuns solicitării Consiliului Județean Argeș privind atribuțiile de numire a managerilor de spitale aflate în subordine administrației județene. “Din analiza actelor normative cu putere de lege, respectiv OUG nr.70/2020 și Legea nr. 55/2020, începând cu data de 18.05.2020 Ministerul Sănătății nu mai deține atribuția de eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților sanitare subordinate autorităților administrației publice locale” – se precizează în răspunsul Ministerului Sănătății.
Ca urmare a răspunsului primit de la Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Argeș va analiza oportunitatea sesizării organelor în drept cu privire la faptele săvârșite de cei în cauză, având în vedere că în perioada 18-21 mai nu au fost respectate actele legislative în vigoare.
Vă reamintim faptul că, în data de 18 mai 2020, președintele Dan Manu, în baza Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a emis dispozițiile de numire în funcții de conducere la nivelul spitalelor, cu aplicabilitate din aceeași zi, contestate și discutate de cei în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.