Comorile neingrijite ale Sibiului: Strada General Magheru

Hila Ovidiu

Strada General Magheru din Sibiu este recunoscuta pentru obiectivele turistice amplasate aici. Din pacate este recunoscuta si pentru trotuarele care arata ca niste transee sau peretii mazgaliti mai ceva ca pesterile de acum cateva mii de ani.

Strada Magheru, este adesea circulata de turisti. Leaga Gara si Autogara de centrul orasului. In drum, cei care o parcurg pot admira ce a mai ramas din arhitectura falnica odinioara a caselor sasesti, Biserica ce poarta hramul Sfintei Ursula, sediul Consiliului Judetean sau…mizeria de pe jos, trotuarele care arata ca niste transee bombardate de curand ori peretii mazgaliti de graffitti.

Inca de la inceputul strazii, de la semafor, cei care urca pe Magheru trebuie sa fie atenti inclusiv la trecerea pentru pietoni. Si asta pentru ca intre asfalt si dalele de beton a iesit pamantul iar cei care au dupa ei o valiza cu role sigur vor intampina dificultati. Mai bine nu arata nici restul trotuarelor. Dupa lucrarile de la retele asfaltarile s-au facut…in stil dalmatian, adica din dungi si petice. Aceleasi trotuare sunt pe alocuri pline de mizerie si frunze.

La fel de rau arata si pasajul care face lagatura intre General Magheru si strada Selarilor. In timp ce italienii sunt recunoscuti pentru strazile inguste si cochete, la noi, una din cele doua astfel de alei ale orasului, are peretii scorojiti si plini de desene mai ceva ca pesterile din vremea samanilor. La peisajul deplorabil se adauga si faptul ca zona, ferita de ochii necunoscatorilor a fost transformata in toaleta publica. Ar fi de ras daca nu ar fi de plans faptul ca, in mijlocul drmului nu troneaza doar excrementul uman ci si hartia de la placinta pe care acesta a mancat-o si cu care proabil s-a sters…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Regulament nou pentru parcarea de la Teatru

Atentie, soferi! In curand intra in vigoare noul sistem de functionare al parcarii din Piata Teatrului. Cei care nu respecta noul regulament risca amenzi de pana la 500 de lei. Desi este deja folosita de catre sibieni, parcarea din Piata Teatrului nu a fost inca inaugurata oficial. Acesteia i se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro