Comoara antica in mormantul unui luptator, vechi de 3.500 de ani

admin

comoara USAArheologi americani au descoperit in Grecia mormantul unui luptator antic. Mormantul nu a fost deranjat de peste 3.500 de ani si contine adevarate comori, a anuntat luni ministerul elen al Culturii.

„Este cea mai importanta descoperire din ultimii 65 de ani”, a aratat ministerul intr-un comunicat citat de AP, potrivit Yahoo News.

Sicriul de lemn al soldatului necunoscut, o persoana cu o oarecare importanta, a fost gasit in situl Palatului lui Nestor, o constructie din era miceniana aflata in peninsula Peloponez.

Luptatorul a fost inmormantat impreuna cu o serie de bijurerii fine de aur, un colier de perle, inele cu sigiliu, o sabie de bronz cu maner de aur si fildes, vase de argint si piepteni de fildes.

Bijuteriile sunt decorate in stilul minoic, civilizatie ce a inflorit in insula Creta in jurul anului 2000 inaintea erei noastre.

Arheologii Jack L. Davis (foto) si Sharon R. Stocker de la Universitatea Cincinnati au identificat in total peste 1400 de piese care atesta influenta minoica asupra micenienilor.

Civilizatia miceniana s-a raspandit din Peloponez in intreaga regiune de est a Mediteranei in al doilea secol inaintea erei noastre.

Mormantul are 2,4 metri in lungime si 1,5 metri latime.

A.I. – www.gofm.ro (parte din Trustul de Presa Eveniment)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Statia Spatiala Internationala, plina de microbi - riscurile la care se supun astronautii

Agentia Spatiala Americana (NASA) a avertizat ca Statia Spatiala Internationala este plina de microbi, chiar daca orbiteaza la aproape 400 de kilometri deasupra Pamantului. Un nou studiu a scos la iveala faptul ca Statia Spatiala Internationala este plina de germeni infectiosi si ca astronautii trebuie sa foloseasca aspirator daca vor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro