Combaterea evaziunii fiscale

Hila Ovidiu

In perioada de dinaintea Pastilor au iesit la vanatoare si politistii. Acestia vizeaza toti comerciantii iliciti. In doar o saptamana s-au dat amenzi de aproape 130 de mii de lei si s-au confiscat sute de kilograme de alimente.

Actiunile au ca scop combaterea evaziunii fiscale si protejarea sanatatii alimentare a sibienilor. In doar o saptamana au fost mobilizati in aceasta activitate aproximativ 850 de politisti. Acestia au luat la bani marunti toti comerciantii de carne, peste, alcool, tutun, cereale, panificatie, imbracaminte si incaltaminte. In urma controalelor au fost aplicate 71 de sanctiuni a caror valoare este de aproape 130 de mii de lei. Oamenii legii au confiscat carne in valoare de 4500 de lei, produse de panificatie si imbracaminte in valoare de mai bine de 5600 de lei. In total a fost indisponibilizata cantitatea de 35.560 de kilograme de carne si produse din carne. Au fost intocmite 11 dosare penale dintre care 2 pentru evaziune fiscala. Prejudiciul total a fost de peste 2 milioane de lei. Actiunile de prevenire si combatere a activitatilor comerciale ilicite vor fi intensificate in zilele urmatoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale DSVSA

In perioada premergatoare Pastilor si-au intetit controalele si cei de la DSVSA. In doar cateva zile au dat amenzi de 2600 de lei. Pentru a se asigura ca pe mesele sibienilor vor ajunge de Pasti cele mai sanatoase alimente inspectorii DSVSA au inceput controalele inca de luna trecuta. Acolo unde […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro