Cod portocaliu de vreme rea

Nu scapam de vremea rea! Mai bine de jumatate din tara este sub avertizari de cod galben si chiar portocaliu de ploi abundente si risc de inundatii! Meteorologii spun ca instabilitatea atmosferica va continua pana in 6 iunie! La Sibiu din cauza codului portocaliu care afecteaza sudul judetului s-a instituit Comitetul pentru Situatii de Urgenta iar autoritatile sunt pregatite sa intervina in caz de necesitate.  Si politistii sunt in alerta si ii sfatuiesc pe soferi sa circule cu maxima prudenta.

Vara se lasa asteptata cel putin pana la jumatate acestei saptamani. Meteorologii spun ca ploile de duminica au fost mai nimic  pe langa ce urmeaza. Ba mai mult, au emis chiar si o avertizare cod portocaliu de vreme rea. Sub incidenta informarii de acest tip se afla 19 judete printre care si Sibiul. La noi este vizata zona de sud a judetului. Avertizarea de cod portocaliu a intrat in vigoare luni la orele pranzului si ramane activa pana marti dimineata. In acest interval, aversele, insotite de descarcari electrice, pot ajunge pana la 80 de litri pe metrul patrat. La ploile abundente se pot adauga vijelii si chiar grindina.

 De vreme rea nu scapam insa nici dupa iesirea din codul portocaliu. Ramane in vigoare o avertizare cod galben de vreme rea care va dura pana in 6 iunie la ora 10.00. In tot acest interval vremea va fi urata, va ploua cu cantitati de pana la 50 de litri pe metrul patrat iar izolat vor fi descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina.

Dupa cele doua episoade de inundatii de anul trecut, prefectul de Sibiu a convocat inca de la primele ore ale diminetii Comitetul pentru Situatii de Urgenta. S-a ramas in alerta iar autoritatile sunt pregatite sa intervina daca situatia o va cere.

Si politistii rutieri suint in alerta. Oamenii legii fac apel la soferi in special sa circule cu prudenta si cu viteza redusa.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS