Cod galben pana sambata

Hila Ovidiu

Iarna revine in forta! Meteorologii au emis cod galben de precipitatii pentru mai multe judete ale tarii printre care si Sibiul. Practic pana sambata in trei sferturi din tara sunt anuntate ninsori.

indxPrimavara ramane doar un vis cel putin pana spre finele saptamanii.
Meteorologii au emis doua avertizari valabile pana sambata. Prima dintre ele, care a intrat deja in vigoare de la ora 13.00 este valabila pana vineri la ora 16 si vizeaza precipitatii importante cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori. In zonele montane, in regiunile sud-vestice ale tarii si mai cu seama la altitudini mari. In total 24 de judete sunt partial sau total aflate sub avertizare. Cel de-al doilea cod galben incepe vineri la ora 16.00 si este valabil pana in 7 martie la aceeasi ora. Meteorologii spun ca in acest interval vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia si Moldova. La aceste zone se mai adauga si cea mai mare mare parte a Transilvaniei respectiv sudul Banatului. Cantitatile de apa se vor situa intre 15 si 30 de litri pe metrul patrat. La munte stratul de zapada care urmeaza sa se depuna va fi consistent. Vantul va sufla in majoritatea regiunilor cu pana la 70 de kilometri la ora iar la munte va viscoli zapada. Vizate de cel de-al doilea cod galben sunt 34 de judete printre care si Sibiul. La munte la cote de sub 1800 de metri riscul de avalansa este moderat, iar la cote de peste 1800 de metri riscul este insemnat, de gradul 3 pe o scara de la 1 la 5. la cote inalte temperaturile minime pot ajunge la – 13 grade in timp ce maximele nu vor depasi -5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asistenta sociala in prag de greva

Sindicalistii din sistemul de asistenta sociala ameninta cu greva. Acestia au multiple nemultumiri si spun ca intr-o luna vor decide calendarul formelor de protest. Contractul colectiv de munca pe grup de unitati s-a transformat in “mar al discordiei” de intre sindicalisti. Contractul va fi studiat de o comisie de audit. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro