Coada la taxe si impozite

Hila Ovidiu

Inca din prima zi in care s-au deschis ghiseele de taxe si impozite sibienii s-au grabit sa-si achite darile catre stat. Sute de oameni au trecut pragul primariei sau au platit pe internet. In doar doua saptamani aproape 10 mii de sibieni au efectuat plati. Sunt insa si persoane care nu si-au achitat impozitele nici macar pe anul trecut. Acestia risca executarea silita.

taxe-impozite_ploiesti-2014Cateva mii de sibieni s-au inghesuit inca din primele zile ale anului in fata ghiseelor primariei unde se achita taxele si impozitele pentru masini, terenuri si imobile. Oamenii au vrut pe de-o parte sa scape de corvoada birului anual, iar pe de alta parte sa profite de bonificatia de 10 procente pe care o ofera municipalitatea sibiana persoanelor fizice care achita integral impozitul aferent anului in curs. Pana acum si-au achitat impozitele 8923 de persoane fizice. De la ei municipalitatea a incasat peste 1,4 milioane de lei. au efectuat plati si 613 persoane juridice, aducand in visteria municipala mai bine de 633 e mii de lei.
La polul opus se situeaza insa cei care nu si-au achitat impozitele nici pentru anul trecut. Municipalitatea le-a trimis acestora deja prima notificare. Dupa cea de-a doua instiintare trimisa, cei care nu –si achita darile la stat risca executarea silita. La ghiseu vor plati penalizari de 2 la suta din suma pentru fiecare luna de intarziere. La executori insa vor fi nevoiti sa plateasca si procedura efectiva de executare. Taxele si impozitle pot fi platite in rate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Statie noua de oxigen la Judetean

Spitalul Judetean din Sibiu va avea o noua statie de oxigen. Cea existenta in momentul de fata este veche si provoaca disconfort celor care locuiesc in apropierea unitatii medicale. Statia urmeaza sa fie construita pe locatia actualei statii. Dupa realizarea acesteia se va putea asigura oxigenul la patul fiecarui spital. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro