Coada la cabinetele de medicina familiala

Hila Ovidiu

Vremea din ultima saptamana le-a dat mari batai de cap sibienilor. Multi dintre ei s-au simtit nevoiti sa treaca pragul cabinetelor de medicina familiala dupa ce s-au ales cu infectii respiratorii. Specialistii Directiei de Sanatate Publica spun ca numarul afectiunilor respiratorii va creste in urmatoarea perioada.

mfMedicii spun ca au fost asaltati in ultima perioada de pacienti care au racit. De vina pentru aceasta situatie este pe de-o parte vremea schimbatoare din ultima saptamana, iar pe de alta parte neglijenta sibienilor fata de propria sanatate.Cele mai multe cazuri de imbolnavire, cam 42% s-au produs la copiii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Pe acest segment de varsta s-au inregistrat in doar 7 zile 100 de imbolnaviri. Alti 48 de sibieni care au ajuns pe mana medicilor si au necesitat tratament medical au avut varste cuprinse intre 15 si 48 de ani. Nici bebelusii nu au scapat prea usor. 22 dintre ei au ajuns pe mana medicilor. Rata consultatiilor realizate de catre medicii de familie a crescut cu peste 8 procente fata de saptamana anterioara. Chiar si asa, fata de sezonul trecut, numarul imbolnavirilor este cu peste 3 procente mai mic. In ceea ce priveste afectiunile pulmonare, in ultima saptamana au fost inregistrate peste 260 de pneimonii. Cei mai multi bolnavi au varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Nu au fost insa forme grave si nu au necesitat internare decat in cazuri exceptionale. Din fericire pana la acest moment nu a fost confirmat in judetul nostru niciun caz de gripa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Noapte alba la Malancrav

Apar noi detalii in cazul accidentului aviatic produs vineri dimineata in judetul Sibiu. Anchetatorii isi continua inca cercetarile. A fost o adevarata desfasurare de forte pentru transportarea ranitilor de urgenta la Spital si pentru aducerea cadavrelor celor 8 militari morti la Institutul de Medicina Legala din Sibiu. A fost o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro