CNM Astra reprezentat la Salonul dela Craiova

Hila Ovidiu

Complexul National Muzeal Astra participa saptamana aceasta la Salonul National de Restaurare ce va avea loc la Craiova. Institutia sibiana va fi reprezentata de catre 10 specialisti in domeniu care vor prezenta 19 obiecte restaurate. Salonul va avea loc intre 26 si 29 septembrie.

Restauratorii sibierni vor prezenta 19 obiecte restaurate din categorii cum ar fi ceramica, lemnul, policromul, pictura tempera, pielea, blana sau metalul. Acestia vor mai participa si la lansarea catalogului expozitiei, decernarea premiilor Galei Restaurarii Romanesti, dar si la masa rotunda cu tema  « Probleme legate de functionarea si organizarea laboratoarelor de conservare-restaurare, incadrarea si perfectionarea personalului, finantarea ». Participantii vor avea parte si de o excursie documentara. Prezenta restauratorilor de la astra este cu atat mai importanta cu cat la Sibiu exista poate cele mai dotate laboratoare de restaurare din tara si chiar din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Certati cu legea

In doar 30 de zile, Inspectorii ITM au dispus oprirea din functionare a 2 echipamente de munca si au aplicat 567 sanctiuni contraventionale.  Valoare acestora se ridica la suma de peste 30 de mii de lei. In luna august s-au efectuat de catre inspectorii de munca, din cadrul Serviciului Control […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro