Clima pana in 2100 se va schimba consistent. In orase ar putea creste cu 8 grade

admin

Temperatura dintr-un sfert dintre orasele cele mai populate ale lumii poate creste cu 7 grade pana in 2100, avertizeaza oamenii de stiinta.

In unele dintre aceste orase temperaturile pot urca si cu 8 grade Celsius, arata un studiu dat publicitatii luni.

5 dintre aceste grade Celsius ar fi generate de incalzirea globala, restul provenind de la „insulele de caldura urbane” generate de disparitia spatiilor verzi, pentru a face loc betonului, se arata intr-un raport publicat de Nature Climate Change.

E adevarat ca e scenariul cel mai sumbru, insa acesta poate deveni realitate daca nivelul gazelor cu efect de sera continua sa creasca in secolul acesta, declara unul dintre autorii studiului, Francisco Estrada, de la Institutul pentru Studiile Mediului din Olanda, conform AFP.

In aceste insule de caldura temperaturile sunt mai mari decat in imprejurimi, iar cei care locuiesc in ele se confrunta cu mai multe riscuri in ceea ce priveste sanatatea, resimt un nivel de disconfort mai mare si respira un aer mai poluat.

In urma cu aproape trei ani, tarile lumii si-au fixat ca obiectiv, la Paris, sa limiteze la 2 grade Celsius incalzirea globala, reducand concentratiile de gaze cu efect de sera in atmosfera. Acest tratat de la Paris a fost unul dintre subiectele de discutie ale liderilor G7. Lideri din Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Canada si Japonia au incercat sa il convinga pe presedintele american, Donald Trump, sa nu iasa din acest tratat, asa cum a amenintat. Trump nu a dat inca un raspuns, afirmand ca va decide saptamana viitoare.

Articol prezentat de Ziare.com – partener al Trustului de Presa Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Milioane de smartphonuri infestate cu un virus.

Un virus pe nume Judy, descoperit saptamana trecuta, face ravagii in randul dispozitivelor care au sistemul de operare Android. Deja 35,5 milioane de dispozitive au fost infectate. Judy a fost descoperit in 41 de aplicatii separate din Google Play Store. Unele dintre aceste aplicatii infectate sunt disponibile pentru a fi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro