Circulatie in conditii de iarna pe Transfagarasan

Hila Ovidiu

Drumarii au lucrat toata noaptea pe Transafagarasan pentru a aduce carosabilul “la negru”. Acum, atat pe DN7C cat si pe drumul spre Paltinis se circula in conditii de iarna. Atat de frig nu a mai fost in septembrie inca din anul 2010.

Dupa un efort considerabil, care a durat peste 24 de ore, drumarii au reusit sa deszapezeasca drumul spre Transfagarasan. S-a intervenit cu utilajele de deszapezire dupa fiecare repriza de ninsoare. Cele doua utilaje de imprastiat antiderapant au actionat cu peste 4 tone de material pentru a asigura conditii cat de cat normale de trafic. Chiar si asa, soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta pentru ca traficul este cel specific conditiilor de iarna si sa isi echipeze masinile cu cauciucuri de iarna inainte de a pleca in drumetii montane. De asemenea, drumarii le mai reamintesc conducatorilor auto faptul ca pe timpul noptii, intre orele 21.00 si 07.00 circulatia este interzisa tuturor categoriilor de drum intre Balea Lac si Balea Cascada din cauza riscului foarte mare de derapaj si a vizibilitatii reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vremea se mentine rece cel putin pana joi

Vremea ramane rece si in cursul acestei nopti. Dupa minima de un grad de azi-noapte, in aceasta noapte sunt asteptate temperaturi cu minus. Specialistii in meteorologie spun ca se asteapta o incalzire a vremii in zilele urmatoare. Inceputul de toamna a venit cu temperaturi specifice…inceputului de iarna! Meteorologii spun ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro