Ciobanii, “invitati” la subventii

Hila Ovidiu

Crescatorii de ovine si caprine din judetul Sibiu nu s-au inghesuit in acest an sa depuna cererile pentru subventii. APIA Sibiu le reaminteste ca mai au timp doar pana in data de 18 mai pentru  a depune cererile, altfel raman fara banii de la stat.

Crescatorii de ovine si caprine din judetul Sibiu nu se prea inghesuie la subventii. APIA le atrage atentia ca mai au timp doar pana in data de 18 mai pentru a depune cererile pentru subventii. In acest an, pana acum, la APIA, pentru caprine, au fost primite 13 cereri pentru subventii la 800 de capete de caprine si 174 de cereri pentru subventii la 46.927 capete de ovine. Anul trecut au fost depuse, pentru ovine, un numar de 1.741 de cereri pentru un efectiv de 457.895 de oi, iar la caprine 162 de cereri pentru un efectiv de 15.331 de capete. Multi crescatori nu reusesc sa depuna este cereri din cauza legislatiei foarte riguroase. Toate ovinele si caprinele nascute in anii 2008-2009 trebuie sa aiba crotalii duble – simple, iar cele nascute in anii 2010-1011 trebuie sa fie crotaliate cu crotalii cu cip. Cererile pentru subventii se depun la APIA – Centrul judetean Sibiu, dar si la Medias- Agnita, zilnic, inclusiv sambata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARPM verifica calitatea aerului in Sibiu

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a inceput masuratorile privind calitatea aerului in municipiul Sibiu. Pana acum aceste masuratori au relevat concentratii mai mari de praf in unele zone ale orasului, insa monitorizarea continua cu masuratori detaliate. Deocamdata, calitatea aerului pe care il respira sibienii se incadreaza in parametrii normali. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro